Water en jouw lichaam De Japanse onderzoeker Masaru Emoto deed onderzoek naar het geheugeneffect van water en de energetische eigenschappen ervan. Bij zijn onderzoek naar de vorming van ijskristallen, ontdekte Masaru wat het effect van woorden, gedachten en emoties is op water. Hij concludeerde dat externe effecten invloed hebben op de energetische structuur van water en zorgen voor het helende effect dat water heeft op de mens. Wanneer je beseft dat een doorsnee lichaamscel voor 65 tot 90% uit water bestaat, wat zou dan het effect van woorden, gedachten en emoties zijn op jouw lichaam? De gevolgen van langdurige stress Water heeft energetische eigenschappen en zorgt voor de doorstroming in jouw lichaam. Langdurige stress heeft een negatief effect op de energiehuishouding in je lichaam en gevolgen voor je gezondheid. Ik heb dit aan den lijve ondervonden. Een burn-out was het antwoord van jarenlange negatieve woorden, gedachten en emoties. Door mijn innerlijke reis kwam ik erachter dat ik mijn woorden, gedachten en emoties zelf kan kiezen. Het is slechts energie! En daar heb ik invloed op. En jij dus ook. Resultaat: ✔ mentale en lichamelijke rust & ontspanning ✔ positief zelfbeeld ✔ verdwijnen van klachten ✔ meer energie en levensplezier En het belangrijkste: ik speel weer de hoofdrol in mijn eigen leven! Het rijstexperiment in uitvoering Het rijstexperiment maakt het gevolg van woorden en emoties op water, en dus je lichaam, goed duidelijk. Gekookte rijst bevat veel water en reageert op hoe het behandeld wordt. Ik heb rijst gekookt en laten afkoelen. Vervolgens heb ik de rijst verdeeld over 3 potten. Ik heb alle drie de potten voorzien van een etiket:
De potten heb ik op een redelijk lichte plaats zonder direct zonlicht in een kast gezet (niet te dicht op elkaar). Vervolgens heb ik de potten met het positieve en negatieve etiket dagelijks een paar keer toegesproken met de woorden die op het etiket stonden. Ik heb de potten even apart genomen zodat duidelijk was voor welke pot de positieve en negatieve energie bedoeld was. Naar de neutrale pot heb ik niet gekeken. Het resultaat van het rijstexperiment Dit is het resultaat na tien dagen woorden, gedachten en emoties uitspreken tegen rijst: De pot rijst met ‘positief’ etiket Ik vond het spannend aan dit experiment te beginnen. Gedachten als “Stel je voor dat de rijst met het ‘positieve’ etiket gaat schimmelen? Wat zegt dat dan over mij?” passeerden de revue. Daarnaast wilde ik het experiment wel ‘goed uitvoeren’. Tsja… onbewust heb ik toch wat van deze ‘angstige’ energie aan deze positieve pot met rijst meegegeven. De rijst is licht verkleurd en ruikt iets minder fris dan bij de start. De pot rijst met ‘neutraal’ etiket Ik was de neutrale pot niet vergeten, maar ik hoefde er niks mee. Ik had geen enkele verwachting bij deze pot. De intentie die ik hierbij voelde was liefdevol met rust laten (i.p.v. geen aandacht en negeren zoals ik op het etiket had geschreven). De rijst in deze pot ruikt nog prima en de kleur is nog net zo wit als toen de rijst net gekookt was. De pot rijst met ’negatief’ etiket De foto’s spreken voor zich. Veel verkleuring, schimmel en het stinkt enorm! Interessant en leerzaam! Het bevestigt wat negatieve woorden, gedachten en emoties met je kunnen doen. Daarnaast leerde het mij ook veel over mijn eigen hersenspinsels gedurende het experiment. Loslaten en vertrouwen De les die ik eruit haal voor mezelf is (verwachtingen) loslaten en vertrouwen. Vooral ten aanzien van mezelf. Ik mag de lat wat lager leggen. Laat dit nu geen onbekend terrein voor me zijn ;-) Ik daag mezelf graag uit in persoonlijke groei, dus een goede reden om - op gevoel en wanneer de tijd rijp is - het rijstexperiment nogmaals uit te voeren. Wat heeft stress jou te vertellen? Onbewust spelen er vele (lichamelijke) processen een rol bij de uitwisseling in energie. Kijk eens naar je dagelijks leven. Welke woorden kies jij? Hoe zijn jouw gedachten? Wat zeg je tegen jezelf? Hoe ga je met anderen om? Herken jij je stress signalen? Je trekt aan wat je in energie uitzendt. Aandacht, (aan)raking en verbinding brengen jou naar de ware oorzaak achter je stressklachten. Wanneer je die aanpakt, ontstaat er rust in je hoofd, energie in je lijf en plezier in je leven. Dat wil jij toch ook?
Wanneer lichaam en geest uit balans zijn, kan zich dit uiten in een vorm van fysieke-, emotionele-, psychische-, sociale-, relationele-, seksuele- en/of chronische klachten. Het blijft belangrijk om met gezond verstand naar een klacht te kijken. Het kan noodzakelijk zijn om medisch onderzoek/behandeling te laten doen. Er is echter ook een categorie klachten die door bewustzijn en in een transformatieproces kan worden opgelost. Door te kijken naar de onderliggende oorzaak en daar de aandacht op te leggen.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
AuteurIn haar werk als energetisch zorgdeskundige en als complementair zorgverlener schrijft Miranda over het belang van voelen, aandacht & contact bij angst, onrust en spanning. Categorieën
Alles
Archieven
Maart 2025
|